Asunnottomien Yö 2019 – nyt jopa 24H

Aika: torstai 17.10.2019 klo 9 – perjantai 18.10.2019 klo 9
Paikka: Matarankatu 6 (Tourujoki-sali), illalla Tourujoen Puisto ja Taulumäen kirkko, Jyväskylä

Asunnottomien yössä Jyväskylässä katsotaan tänä vuonna asunnottomuutta ja asumiseen liittyviä haasteita eri näkökulmista: minkälaisena kuuluu erilaisen naapurin ääni, millaisia ovat nuorten naisten asunnottomuuden erityiskysymykset, mitä uusia ja ennakkoluulottomia keinoja asunnottomuuden ratkaisuun voisi löytyä, miten asunnonomistaja voi toimia jälleenvuokraajana, miten yhteisömanagerius voi auttaa asumisessa ja minkälaisiin asunnottomuuden ongelmiin köyhyys voi johtaa.
Päivän päätteeksi on tarjolla monenlaista yhteisöllistä toimintaa ja keskusteluja Tourujoen puistossa ja läpi yön kestävässä Taulumäen kirkon avoimet ovet -yössä.

Tapahtuma koostuu ohjelmallisista osioista:

9 alkaen aamiainen Jokikievarissa, Matarakatu 6 B

10–12.30, Tourujoki-sali
Tänään kotona – huomenna häätö?
Miniseminaari käsittelee asumisen ja asunnottomuuden ajankohtaisia kysymyksiä. Kuulemme mm. nuorten naisten asunnottomuuden erityiskysymyksistä ja asumisen ohjaukseen kehitetyistä uudenlaisista toimintamalleista. Tilaisuus on tarkoitettu kuntien sosiaalitoimen työntekijöille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

13.30 alkaen kahvit Jokikievarissa, Matarakatu 6 B

14–16, Tourujoki-sali
Miksipä en vuokraisi?
Syvien ongelmien ratkaiseminen vaatii riskinottoa, rohkeutta ja epämukavuusalueelle menemistä. Kuinka voidaan parantaa ihmisen oikeutta omaan asuntoon ja millaisia asumisen ratkaisuja voidaan luoda asunnottomuuden vähentämiseksi?
Tapahtuma Facebookissa

15.30 kahvit Jokikievarissa, Matarankatu 6 B

16–18, Tourujoki-sali
Asunnot on vai asunnoton?
Jyväskylän Kuka kuuntelee köyhää -keskustelu asunnottomuudesta. Minkälaista on elo ja olo, kun kämppä ja kaverit puuttuvat? 3K-TALK on juonnettu keskustelu asunnottomuutta kokeneiden henkilöiden ja ammattilaisten sekä päättäjien kesken.

18–22, Tourujoen puisto
Puistotilaisuus
Ohjelmassa musiikkia ja puheenvuoroja. Tarjoilua illan hämyssä. Katso ohjelma täältä.

21–9, Taulumäen kirkko
Avoimet ovet Taulumäen kirkossa
Teetä ja sympatiaa. Kohtaamisia, keskusteluja ja musiikkia. Yöpyjille tarjolla aamiaista.

 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä paikalliset toimijat, seurakunnat ja Jyväskylän kaupunki. Monen toimijan rahoitus tulee lahjoituksina sekä avustuksina Veikkauksen varoista. Puistoillan yhteydessä otetaan vastaan vaatelahjoituksia, mm. vuode- ja liinavaatteita sekä hygieniatuotteita.

 

Ilmoittautuminen 7.10. mennessä täällä.

 

 

Lisätiedot:

https://www.sininauhaliitto.fi/tapahtumat/asunnottomuuden-ja-asunnottomuustyon-teemapaiva-jyvaskylassa-17-10-2019/
https://www.facebook.com/jyvaskylanasunnottomienyo/

Hanna-Riikka Alasippola
Pyöröovesta ulos -hanke
Projektityöntekijä
Jyväskylän Katulähetys
hanna-riikka.alasippola@jklkl.fi
puh. 040 591 7476

 

Kuva: Tourujoki, Tiia Monto, CC BY-SA 3.0. Osoitteessa: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/34/Jyv%C3%A4skyl%C3%A4_-_Tourujoki_trail3.jpg