Aika: 20.5.2021 klo 9.00–11.00
Paikka: Zoom

Tervetuloa IPR-työpajaan, jonka järjestää Jyväskylän yliopiston innovaatiopalvelut ja Patenttitoimisto Leitzinger Oy. Mukana on myös Northern Sports Intelligence and Insight Oy eli Norspo. Työpajan tarkoituksena on tehdä tutuksi patenttitietokantoja ja patentteja, erityisesti siitä näkökulmasta, miten niitä voisi hyödyntää parhaiten ja miksi joskus on hyödyllistä suojata tutkimustuloksia. Patenttiteksti on usein määrämuotoista ja tämän työpajan aikana kuulet parhaat vinkit sen tulkitsemiseen.

Miksi sinun kannattaa olla kiinnostunut patenteista ja IPR-asioista?

  • Julkaisut ovat yliopistolle, tutkimusorganisaatioille ja tutkijoille tärkeitä. Tiedonlähteenä kannattaa hyödyntää patenttitietokantoja, sillä ne antavat erinomaista tietoa siitä, mitä on keksitty ja millaista teknologiaa alalla on.
  • On paljon tutkimustuloksia, jotka edellyttävät tuotteistamista ennen kuin ne voidaan saattaa käytäntöön ja ratkaisua tarvitsevan ulottuville. Kilpailuetu kannattaa suojata vaikka patentilla, ennen kuin panostetaan tuotekehitykseen.
  • IPR antaa vahvemman aseman hakea tutkimus- tai tuotekehitysrahoitusta tai neuvotella sijoittajien/rahoittajien kanssa yrityksen rahoituksesta.
  • IPR antaa näkyvyyttää ja tunnustusta luovasta työstä. Se antaa vaikuttavan lisän tutkimusportfolioon tai ansioluetteloon.

Kenelle?

Työpaja on suunnattu Jyväskylän yliopiston tutkijoille ja opiskelijoille sekä KEHO-verkoston yhteistyökumppaneille. Työpaja on suunniteltu erityisesti liikunnan ja terveysteknologian näkökulmasta, mutta pätee muillekin aloille.

Kesto: 2 tuntia + innovaatioasiantuntijat Jyväskylän yliopistolta ovat valmistautuneet vastaamaan lisäkysymyksiin myös työpajan jälkeen.

Ilmoittaudu mukaan! 

 

Ohjelma

1. Keitä me olemme?
Workshopin pitäjien esittely

2. Ratkaisujen tietopankki kehittämistyön apuna
Patenttijärjestelmä on laaja tietolähde
Vinkit patenttijulkaisun lukemiseen helposti

3.Teknologian kehittämisen ongelmatiikka
Onko tämä jo keksitty? Kannattaa aina varmistua, että ei tee päällekkäistä kehitystyötä
Alan kriittisten teknologioiden tunnistaminen

4. Miten innovaatioista liiketoimintaa?
Yritystarina: Northern Sports Intelligence and Insight Oy eli Norspo

5. Miten toimia, jos epäilet tehneesi keksinnön?

 

 

Lisätietoja:

Laura Aineslahti, innovaatioasiantuntija, Innovation Advisor
laura.aineslahti@jyu.fi
050 308 5256