Aika: 5.4.2022 18.00–19.30
Paikka: Verkossa tai Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde (Tietoniekka-tila)

Jyväskylän yliopiston tiedeillassa käsitellään kuntoilijan – ja urheilijankin – suorituskykyä. Liikunnan ja fysiologian asiantuntijat kertovat treenaajalle tärkeitä tärppejä. Yleisöllä on mahdollisuus lähettää kysymyksiä asiantuntijoille jo ennalta tai lähetyksen aikana. Kaikille avointa tilaisuutta voit seurata suorana verkkolähetyksenä tai paikan päällä yliopiston kirjastossa Lähteessä. Tervetuloa!

Tiedeillassa ovat mukana liikunnan ja fysiologian asiantuntijat: apulaisprofessori Juha Ahtiainen, tutkijatohtori Sanna Lensu ja tutkijatohtori Ritva Mikkonen. Tiedeillan juontaa tiedetoimittaja Mari Heikkilä. Lähetä kysymyksiä illan asiantuntijoille jo ennakkoon lomakkeella.

 

Asiantuntijat

Juha Ahtiainen on valmennus- ja testausopin asiantuntija ja työskentelee apulaisprofessorina Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Hän on tutkinut muun muassa voimaharjoittelun ja suorituskyvyn yhteyttä.

Sanna Lensu on tutkinut suoliston mikrobien ja terveyden elintärkeää yhteyttä Jyväskylässä yhdessä akatemiatutkija, dosentti Satu Pekkalan kanssa. Lensun erityisen mielenkiinnon kohteena on suolistomikrobit ja hermoston yhdistävän suoli-aivoakselin toiminta. Hän työskentelee parhaillaan aivotutkimusten parissa psykologian laitoksella.

Ritva Mikkonen on valmennus- ja testausopin sekä fysiologian asiantuntija, Hän on perehtynyt myös naisten suorituskyvyn erityispiirteisiin. Hän johtaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa NaisQs-hanketta, jossa tutkitaan kestävyysharjoittelun vaikutuksia lisääntymisikäisten naisten sydän- ja verenkiertoelimistösairauksien riskiin, kehonkoostumukseen, fyysiseen kuntoon sekä elämänlaatuun. Mikkonen työskentelee tutkijatohtorina ja projektipäällikkö liikuntatieteellisessä tiedekunnassa Vuokatin liikuntateknologian yksikössä.

 

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Linkki tapahtuman suoraan lähetykseen!

Mikäli tulet seuraamaan tiedeiltaa paikan päälle, käytäthän kasvomaskia koko tilaisuuden ajan. Tilaisuus on Lähteessä Tietoniekka-tilassa.