Aika: 26.3. klo 13–15.30
Paikka: Zoom
Meeting ID: 998 7954 4369
Passcode: 264853

 

Tervetuloa KEHO-webinaariin perjantaina 26.3. klo 13–15.30!

Keski-Suomi on lasten ja nuorten maakunta, ja Jyväskylä maakunnan keskuksena lasten ja nuorten kaupunki: asukkaista noin 40 prosenttia on alle 29-vuotiaita. Heistä yli 10-vuotiaita on yli 41 400.  Jyväskylä on myös vahva opiskelukaupunki, jonne moni nuori muuttaa muualta, ensimmäistä kertaa omilleen. Jyväskylässä on toisen asteen opiskelijoita 11 950, ammattikorkeakoulussa 7 500 ja yliopistossa 14 000.

Jo ennen koronapandemiaa Jyväskylässä ja laajemminkin Keski-Suomessa on käynnistynyt useita toimia nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Korona-aikana nuorten hyvinvointi on heikentynyt ja siksi juuri nyt erityisen ajankohtainen kysymys. Siksi Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamis­keskittymän KEHOn Lapset, nuoret, perheet LaNuPe-teemaryhmä kokoaa nuorten kanssa toimijoita laajasti eri sektoreilta toimimaan yhdessä nuorten hyvinvoinnin kehittämiseksi.

Tule mukaan ja ilmoittaudu tästä!

 

Ohjelma

Webinaarissa esitellään lyhyesti muutamia tärkeitä aloitteita ja toimia nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Yhteisten esittelyjen jälkeen jakaudutaan työpajoihin, joissa esiintyjien vetämänä jatketaan keskustelua kunkin teeman osalta. Lopuksi palataan vielä yhteiseen loppukeskusteluun.

 

Monialaisten nuorten palveluiden kehittäminen Nuorten talossa
Tuija Kautto, Jyväskylän Nuorten Talo

Jyväskylän kaupunkiin avautuu alkukesästä 2021 Nuorten talo, joka kokoaa saman katon alle yhteen joukon nuorten palveluja eri sektoreilta. Tämän monialaisen kokonaisuuden tavoitteena on helpottaa nuorten palveluiden löytämistä sekä lisätä eri alojen ammattilaisten välistä yhteistyötä. Työpajassa esitellään Nuorten taloa ja nuorten palveluiden kehittämistä, ja etsitään yhdessä ratkaisuja monialaisen yhteistyön lisäämiseksi.

 

Nuorten yksinäisyys ja kaveritaitojen kehittäminen
Anja Saksola, SPR

Työpajassa tutustutaan helmikuussa 2021 julkaistuun Kaveritaitoja-ohjelmaan sekä erilaisiin tapoihin hyödyntää sitä itseopiskeluna, parin kanssa tai osana ryhmätoimintaa. Työpajan osallistujilta toivotaan vinkkejä myös siihen, kuinka ohjelmaa voitaisiin hyödyntää oppilaitoksissa. Ohjelma on kehitetty osana Punaisen Ristin Kaveritaitoja nuorille -hanketta ja ensimmäiset pilotointikokemukset ohjelmasta saadaan kevään 2021 aikana.

 

MentorApp –sovellus digikaveruuden välineenä
Merja Angle, Meijän mieli -hanke, KOSKE

Meijän Mieli -hanke (2020-2023) tekee alueellista työtä nuorten aikuisten mielenterveystoipujien arjen ja osallisuuden parantamiseksi Keski-Suomessa. Hanke kehittää nuorille aikuisille mielenterveystoipujille positiivista mielenterveyttä ylläpitävää toimintaa sekä sitä tukevaa vapaaehtoistyötä, erityisesti Meijän kaveri-toimintaa. Työpajassa esittelemme kokeilussa olevaa SOS-lapsikylän Ylitse MentorApp-sovellusta ja toivomme eri toimijoiden ajatuksia sovelluksen levittämiseksi Keski-Suomen alueella.

 

Verkkovertaisryhmät kiusaamista kokeneille nuorille
Jenny Saksola ja Sanni Vaskinen, Selviydytään kiusaamisesta -projekti, MLL:n Järvi-Suomen piiri

MLL:n Järvi-Suomen piirin Selviydytään kiusaamisesta -projekti tarjoaa tukea kiusaamista kokeneille noin 12-21 -vuotiaille nuorille kiusaamiskokemuksen käsittelyyn turvallisessa vertaisryhmässä. Tänä vuonna projektissa pilotoidaan verkkovälitteisiä vertaistukiryhmiä. Työpajassa esittelemme tarkemmin vertaisryhmämalliamme ja sen verkkototeutusta. Tule kanssamme kehittämään uutta toimintamuotoamme ja kertomaan parhaat vinkkisi verkkovälitteiseen tukeen.

 

Lisätietoja

Päivi Fadjukoff
paivi.fadjukoff@jyu.fi

Sivi Talvensola
sivi.talvensola@koske.fi

Kaisa Koivuniemi
kaisa.koivuniemi@likes.fi