Aika: 3.6. klo 13.00–16.00
Paikka: Teams

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) toteuttaa yhdessä yliopistokaupunkien kanssa alueellisten keskustelutilaisuuksien sarjan sote-tiedon toisiokäytöstä, tiedolla johtamisen mahdollistavasta lainsäädännöstä ja kansallisista osaamiskeskittymistä ja niiden välisestä yhteistyöstä. Tilaisuuksien tavoitteena on jakaa tietoa ja kerätä alueiden asiantuntijoiden näkemyksiä kansallisesta kehityksestä.

Tilaisuuksissa käsitellään sote-tietojen tutkimus- ja kehityskäyttöä, tiedolla johtamista sekä perustettujen tai perusteilla olevien osaamiskeskittymien etenemistä ja yhteistyön mahdollisuuksia.

Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja se järjestetään verkkovälitteisesti Teamsilla 3.6. klo 13.00–16.00.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.6.2021 (ilmoittautumisohjeet alla). Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla.

 

Ohjelma

Toisiokäyttö – tiedolla johtaminen

13.00 Tilaisuuden aloitus, Jukka Lähesmaa, STM ja Juha Kinnunen, sairaanhoitopiirin johtaja, KSSHP (videotervehdys)

13.05 Miten STM:n näkökulmasta toisiolain implementaatio ja FinData on käynnistynyt, mikä toimii
hyvin/huonosti? Jukka Lähesmaa, STM

13.15 Mikä on STM:n näkökulma osaamiskeskusten toiminnan ohjauksessa ja rahoituksessa? Tuula Helander,
STM

13.30 Alueen puheenvuoro, Jari Porrasmaa, digijohtaja, KSSHP

  • Alueen toisiokäyttö, tiedon hyödyntäminen, kaikki osaamiskeskukset. Miltä tämä alueella näyttää? Mitä haasteita, mitä puuttuu, onko joku pielessä, jos niin, miten ratkaista/ehdotus, puuttuuko jotain?

13.45 Keskustelu (20 min.)

Osaamiskeskittymät

14.05 Kliinisen tutkijan puheenvuoro, Jukka-Pekka Mecklin, JYU ja KSSHP

14.20 Rekisteridatan käyttö tutkimuksessa, Mikaela von Bonsdorff, apulaisprofessori, Liikuntatieteellinen tiedekunta, JYU

14.35 Tauko

14.40 Toisiolain käytännön haasteet KSSHP:n tutkimustoiminnassa, Mikko Koskimaa, kehityspäällikkö KSSHP

14.55 Toisiokäytön esteet ja mahdollisuudet TYÖOTE-hankkeen potilasvirta-analyyseissä, Kari Lappalainen ja Ilkka Vohlonen, terveyspolitiikan professori, UEF

15.10 ASTER-hankkeen mahdollisuudet ja haasteet tiedolla johtamisessa, Sirpa Numari, projektipäällikkö ja Päivi Leikkola, kehittämisyksikön johtaja, KSSHP

15.25 Keskustelu (35 min)

16.00 Tilaisuus päättyy

 

Ilmoittautumisohjeet

KSSHP:n ja Seututk:n työntekijät

Ilmoittaudu koulutukseen DHR-järjestelmän kautta, jonne pääsee kirjautumaan työkoneella työpöydän DHR-pikakuvakkeesta. Ilmoittautuminen tapahtuu Työntekijän itsepalvelunäkymästä, Tarkastele avoimia koulutuksia -linkin kautta. Valitse listasta koulutus, johon haluat ilmoittautua ja klikkaa vasemmasta ylälaidasta Ilmoittaudu-painiketta.


Muut

Ilmoittaudu KSSHP:n koulutuskalenterin kautta. Tutustu koulutuskalenterissa Ohjeet-välilehdeltä löytyviin käyttöohjeisiin ja rekisteröidy koulutuskalenterin käyttäjäksi.

Huom! KSSHP:n koulutuksen hallinta on vaihtunut 26.2.21 alkaen uuteen koulutuskalenteriin. Mahdolliset edelliseen koulutuskalenteriin luomasi käyttäjätunnukset eivät ole siirtyneet uuteen koulutuskalenteriin, eli rekisteröityminen on tehtävä, kun haluat ensimmäistä kertaa ilmoittautua koulutukseen uuden kalenterin kautta. Koulutuskalenteri ei toimi Internet Explorer -selaimella.

Ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä KSSHP:n Koulutuspalveluihin (koulutuspalvelut@ksshp.fi).

 

 

Lisätietoja