Tervetuloa tieteen ja tutkimuksen maailmaan!

Tutkijoiden yö 2019 saapuu jälleen Jyväskylän yliopistoon syyskuun viimeisenä perjantaina 27.9.2019. Tutkijat avaavat ovensa suurelle yleisölle koko päivän kestävässä tapahtumassa, jossa tiedettä ja sen saavutuksia juhlistetaan yhdessä 11 paikkakunnan ja koko Euroopan kanssa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Jyväskylän yliopisto on tänäkin vuonna mukana tapahtumassa monitieteellisellä ohjelmalla, johon kuuluu tekemistä ja oppimista niin perheen pienimmillekin kuin aikuisille. Lapsille ja koululaisille suunnatuissa työpajoissa tutustutaan muun muassa kiihdytinlaboratorioon, selvitetään rikoksia kemian laitoksella ja pelataan lentopalloa jättikuutioilla.

Aikuisille on tarjolla mielenkiintoisia työpajoja ja luentoja esimerkiksi työhyvinvoinnista, kirjallisuudesta ja työpsykologiasta. Ruusupuistossa voi päästä testaamaan omaa älykkyyttään PISA-testien muodossa ja kokemaan eko- ja ympäristöpsykologien asiantuntijoiden johdolla, miten luonnosta saa virtaa. Myös aikuiset pääsevät lasten mukana liikkumaan ja tutustumaan fyysisen aktiivisuuden kehittymiseen vauvasta vaariin.

Tarkemmat tiedot koko tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta löydät täältä!

Tutkijoiden yö järjestetään yhdessä Jyväskylän kaupungin Valon kaupunki –tapahtuman kanssa, jolloin tapahtumaan osallistujilla on mahdollisuus nauttia erilaisista valotaideteoksista ja –installaatioista myös yliopiston kampusalueilla.

Kuva: Petteri Kivimäki