Miten luonnossa liikkuminen ja luontokuvien katsominen vaikuttavat ihmisten työhyvinvointiin? Lisäävätkö luonnossa oleilu ja virtuaalinen luontoympäristö työn imua ja työstä palautumista?

Aika: torstai 5.9. klo 9-10.30
Paikka: Musiikkitalon ravintola, Helsinki

Tutkimus tutuksi -tapaamisessa Tutkimus tutuksi -tapaamisessa tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen Luonnonvarakeskuksesta kertoo, millaista hyötyä virtuaalisesti tuotetulla luontoympäristöllä voi olla työkuormituksesta palautumisessa suomalaisissa työympäristöissä. Tyrväisen johtamassa hankkeessa tutkittiin virtuaalisen luontoympäristön käytön vaikutusta fysiologisesti mitattuun ja koettuun stressistä palautumiseen työssä.

Yliopistotutkija Katriina Hyvönen Jyväskylän yliopistosta kertoo hankkeestaan, jossa tutkittiin itsenäisen luonnossa ulkoilun ja luontolähtöisten Luonnosta virtaa (LuoVi) -ryhmien yhteyksiä työntekijöiden työhyvinvointiin ja työssä suoriutumiseen. Hyvösen johtamassa tutkimushankkeessa lisäksi selvitettiin työterveyspalveluiden ammattihenkilöiden kokemuksia luontoympäristön hyödyntämisestä asiakkaiden kanssa sekä tarkasteltiin luontolähtöisten interventioiden soveltuvuutta ja käytettävyyttä työterveyspalveluissa.

Tutustu koko ohjelmaan

Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään torstaihin 29.8.2019 mennessä.