Hyvinvointitekoja Keski-Suomi -valokuvakisa

Hyvinvointi on tila, jonka tunnistaa, mutta jota on vaikea määritellä. Hyvinvointia halutaan myös edistää. Millaisia siis ovat hyvinvointia edistävät hyvinvointiteot? Tätä kysymme nyt juuri sinulta. Jyväskylän yliopiston hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisö JYU.Well, Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KEHO, Keski-Suomen liitto, Keskisuomalainen ja Yle Jyväskylä järjestävät 1.10.–31.10.2022 #HyvinvointitekojaKeskisuomi-valokuvakilpailun teemalla hyvinvointitekoja Keski-Suomessa. Haemme oivaltavia, hauskoja, juhlavia, arkisia ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on keskisuomalaisia arjen hyvinvointitekoja. Niitä tekoja, jotka tekevät meistä maailman onnellisimman kansan!

#HyvinvointitekojaKeskisuomi-valokuvakilpailun säännöt

Ota valokuva, joka kuvaa keskisuomalaisia hyvinvointitekoja. Kuva saa olla arkinen tai juhlava, luova, oivaltava tai hauska. Juuri sellainen, kuin sinä haluat. Jaa kuva julkisesti Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä aihetunnisteella #HyvinvointitekojaKeskisuomi. Halutessasi voit lisätä nimen tai lyhyen kuvatekstin. Julkaise kuva 31.10. mennessä. Säilytä alkuperäinen kuvatiedosto.

Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu. Kuvaa ei saa julkaista markkinointitarkoituksessa. Kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama ja kuvaajalla on oltava kuvaan täydet oikeudet. Kotirauhan tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.

Kilpailun tuomariston kuvien joukosta valitsemat kymmenen parasta kuvaa jatkavat yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksen ajankohta on 5.11.–27.11.2022 ja se järjestetään samanaikaisesti Keskisuomalaisen ja Yle Jyväskylän verkkosivuilla, joissa parhaat kuvat myös julkaistaan.

Aihetunnisteella #HyvinvointitekojaKeskisuomi saatetaan julkaista sosiaalisessa mediassa myös muita kuin kilpailuun osallistuvia kuvia, joten kilpailun järjestäjät pyytävät finalisteilta julkaisuluvan erikseen.

Kilpailun järjestäjät eivät muokkaa kuvia, muuta niiden sisältöä tai rajausta ilman kuvaajan lupaa. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan marraskuun lopussa 30.11.2022 kello 9.00 Jyväskylän yliopistolla. Voittajat palkitaan noin 100 euron arvoisella lähiruokakorilla ja äänestäjien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Lisäksi JYU.Well voi tarvittaessa erikseen sopien lunastaa kilpailuun osallistuneiden kuvien täydet käyttöoikeudet niiden käyttämiseksi yliopiston hyvinvointitutkimuksen ja -koulutuksen markkinointi- ja viestintämateriaaleissa, mainoksissa, verkkosivuilla, somekanavissa, painotuotteissa ja esittelymateriaaleissa sekä alueellisessa markkinoinnissa ja yhteisprojekteissa.

Kilpailun järjestävät Jyväskylän yliopiston hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisö JYU.Well, Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KEHO, Keski-Suomen liitto, Keskisuomalainen ja Yle Jyväskylä.

Kilpailun tuomaristo

  • Marko Hämäläinen, Taiken valokuvauksen läänintaiteilija
  • Niko Mannonen, Mediatoimittaja Yle Jyväskylä
  • Hanna Marjanen, Keskisuomalaisen kuvatuottaja
  • Antti Siukola Keski-Suomen liiton viestintäpäällikkö
  • Mari-Jatta Rissanen, kuvataiteen yliopistonopettaja, varhaiskasvatustiede, JYU.Well
  • Katja Kokko, tutkimusjohtaja, Gerontologian tutkimuskeskus, JYU.Well