Keski-Suomen liitto ja Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KeHO ovat toteuttamassa yhteistyössä viisiosaista videosarjaa keskisuomalaisesta hyvinvoinnista. Videoissa keskisuomalaiset pohtivat hyvinvointia moni-ilmeisesti eri näkökulmista.     

Tänään torstaina 30.1. on julkaistu Keskisuomalaisia hyvinvointitekoja -videosarjan ensimmäinen osa, joka pureutuu työelämän hyvinvointitekoihinKeskisuomalaisia hyvinvointitekoja töissä -videossa keskisuomalaiset kertovat, mikä edistää heidän hyvinvointiaan työssä ja millaisia hyvinvointitekoja he tekevät työssään toisille.  

Keskisuomalaisia hyvinvointitekoja -sarjassa keskisuomalaiset jakavat ajatuksiaan hyvinvoinnista ja hyvinvointiteoista niin työn, vapaa-ajan, oppimisen, liikkumisen kuin saavutettavuudenkin näkökulmista. Sarja etsii vastauksia siihen, mitä on keskisuomalainen hyvinvointi ja miten hyvinvointia voidaan lisätä.  

Videosarjassa haastatellaan toistakymmentä eri ikäistä keskisuomalaista erilaisista elämäntilanteista, ammateista ja erilaisten kiinnostuksen kohteiden parista. Haastateltavien hyvinvointikäsityksissä korostuu kokonaisvaltaisuus: kehon ja mielen hyvinvointi ovat vahvasti yhteydessä toisiinsa. Keskisuomalaisten hyvinvointia lisäävät niin itselle kuin muille tehdyt arkiset hyvinvointiteot. Luonto on läsnä keskisuomalaisten elämässä, ja luontoarvot painottuvatkin vahvasti myös hyvinvoinnin kokemisessa.  

Keski-Suomessa hyvinvointi on myös merkittävä osa maakuntastrategiaa. Keski-Suomen liiton kehittämispäällikkö Kari Pirinen kuvaakin Keski-Suomea hyvinvoinnin maakunnaksi:   

 Keski-Suomessa panostetaan hyvinvointiin ja sen parissa tehdään täällä monialaisesti töitä. Hyvinvointi on kasvava globaali megatrendi, ja keskisuomalaisella hyvinvointiosaamisella on kysyntää kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Hyvinvoinnin edistäminen on elinvoiman kehittämistä ja investointia tulevaisuuteen.   

Keskisuomalaisia hyvinvointitekoja koostuu viidestä videostaja sitä voi seurata Keski-Suomen liiton ja KeHOn verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Uusi video julkaistaan joka torstai.   

Katso kaikki videot KeHOn YouTube-kanavalta:

 

 

          

Lisätietoja Keskisuomalaisia hyvinvointitekoja -videosarjasta:    

Lotta Heikkinen  
viestintäsuunnittelija  
Keski-Suomen liitto  
040 575 4001  
lotta.heikkinen[at]keskisuomi.fi   

Milja Leskinen  
viestinnän asiantuntija  
Likes  
044 728 5963  
milja.leskinen[at]likes.fi  
    

   

Lisätietoja KeHOsta:    

Päivi Fadjukoff  
verkostopäällikkö  
KeHO  
+358 50 518 1410  
paivi.fadjukoff[at]jyu.fi    

Kari Pirinen  
kehittämispäällikkö  
Keski-Suomen liitto  
040 720 6918  
kari.pirinen[at]keskisuomi.fi