Aika: 11.12.2020 klo 18-20

Paikka: twitch.tv/jamkgamepit

Vanhempi tai aikuinen, milloin viimeksi olet esittänyt tuon kysymyksen nuorelle? Vai onko koko kysymyksen asettaminen jo itsessään hankalaa kiireen, tai ehkä tietämättömyyden vuoksi? Nuori, milloin viimeksi olet toivonut vanhemman tai muun aikuisen seuraa tai apua some- ja pelimaailmassa ja saanut sitä?

Järjestämme avoimen verkkokeskustelun, jonka tavoitteena on lähentää nuorten ja aikuisten digimaailmoja sekä loiventaa vanhempien huolta pelaamiseen ja median käyttöön liittyen. Tärkeää olisi pystyä antamaan nuorille hyväksyntää ja arvostavaa valvontaa turvallisuuden varmistamiseksi. Keskustellaan digiajan tuomista uusista haasteista vanhemmuudelle ja siitä miten vanhempi voi olla tukena ja osallisena nuoren median käytössä ja peliharrastuksessa.

Toivomme näkevämme mukana keskustelussa kaiken ikäisiä – ruutuaikaa viettäviä nuoria ja heidän vanhempiaan. Illassa sinulla on hyvä mahdollisuus keskustella chatin välityksellä avoimesti niistä toiveista ja peloista, joita digitaaliseen harrastamiseen liittyy. Tarvitset chatin käyttöä varten Twitch -käyttäjätunnuksen, voit tehdä sen jo ennakkoon osoitteessa: twitch.tv.

Keskustelun teemoihin voi virittäytyä osallistumalla pelilliseen kyselyyn. Toivomme, että nuori ja vanhempi voisivat tehdä kyselyn yhdessä keskustellen ennakkotehtävänä ennen tapahtumaa. Kerro meille mitä esim. pelaaminen tai ajanvietto somessa sinulle merkitsee. Jaamme linkin ennakkotehtävään 8.12. klo 10 Jamk GamePitin Twitch-kanavalla ja somekanavilla (Facebook, Instagram).

Mukana keskustelussa ovat mm. Tuula Jormakka (Jyväskylän vanhempainfoorumi ry, Vanhemmat mukaan -hanke), Kati ”MereKat” Haapanen (JAMK, projektityöntekijä eLämää -hanke), Tiia Luotojoki (Jamk, eLämää -hankkeen hyvinvointivalmennukset), Pyry Seppänen (peliturvallisuus, CYBERDI -hanke), Panu Räsänen (Jyväskylän kaupunki, digitaalinen nuorisotyö). Tilaisuuden juontaa Olli-Pekka Louniala – alias Tröpö.

#KEHOFinland #Sitra #jyväskylänvanhempainfoorumi #JAMK #jamkgamepit #OleTietoinen #VanhemmatMukaan #nuortenjyväskylä #Nuortenelämä #hyvinvointitekoja

Keskustelutilaisuus on toteutettu usean toimijan ja hankkeen yhteistyönä osana nuorten hyvinvointityötä, jossa Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KEHO vastasi Haukkalan säätiön hallinnoimana Sitran100 päivän hyvinvointihaasteeseen. Mukana järjestelyissä: Jyväskylän vanhempainfoorumi ry ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun koordinoimat eLämää -hanke (rahoittaja Keski-Suomen liitto) ja CYBERDI -hanke (rahoittaja Opetus- ja kulttuuriministeriö).

***

Lisätietoja:

Kati Haapanen
Projektityöntekijä, eLämää -hanke, JAMK
kati.haapanen@jamk.fi
050 472 6938