Aika: 7.6.2022 15.00—16.30
Paikka: Seminaarinmaki, Kirjasto Lähteen Tietoniekka-tila & Zoom

Donitsitalouden työkalupakki on suunnattu kuntien viranhaltijoille, päättäjille, kehitysorganisaatioille ja kaikille kuntien ja alueiden ekologisesti ja sosiaalisesti kestävästä kehityksestä kiinnostuneille.

Donitsitalous

Donitsitalous on visio taloudesta, jossa planeetan ekologisen kantokyvyn rajat on yhdistetty YK:n sosiaalisen kestävyyden tavoitteisiin. Näitä rajoja kunnioittava talous pitää huolta sekä ihmisistä että ympäristöstä. Donitsitalouden on kehittänyt tutkija Kate Raworth kirjassaan Donitsitaloustiede – 7 tapaa ajatella kuin 2000-luvun taloustieteilijä.

Donitsitaloutta voidaan soveltaa myös paikallisesti. Paikallistason soveltamista on pilotoitu lukuisissa kaupungeissa maailmalla. Myös Suomessa Pirkanmaan liitto on tehnyt Pirkanmaan kestävän kehityksen nykytilasta analyysin donitsitalouden mallin mukaan.

Donitsitalouden työkalupakki

Webinaarissa julkistettava työkalupakki on suunnattu kuntien viranhaltijoille, päättäjille, kehitysorganisaatioille ja kaikille kuntien ja alueiden ekologisesti ja sosiaalisesti kestävästä kehityksestä kiinnostuneille.

Työkalupakki sisältää tietoa donitsitaloudesta, vaiheittaiset ohjeet kaupunkistrategian analysoimiseen Pirkanmaan mallin mukaan, työpajapohjia, donitsitalouden mittariston kunnille sekä muita käytännöllisiä työkaluja donitsitalouden soveltamiseen.

Donitsitalouden työkalupakin julistustilaisuus

Julkistustilaisuuden ensimmäinen puolisko pidetään englanniksi. Kansainvälisiä kokemuksia donitsitalouden soveltamisesta kaupungeissa kertoo kansainvälisen donitsitalousverkoston DEALin kaupungit ja alueet -päällikkö Leonora Grcheva. Tilaisuuden jälkimmäinen puolisko on suomenkielinen. Suomen donitsitaloushankkeen projektipäällikkö Matleena Käppi esittelee julkistettavan työkalupakin sisällön ja kertoo hankkeen tulokset.

Osallistu paikan päällä tai etänä Zoom Webinaarissa

Donitsitalouden työkalupakin julkistustilaisuus pidetään Jyväskylän yliopiston Lähde-kirjaston Tietoniekka -tilassa sekä livewebinaarina Zoomissa tiistaina 7.6.2022 klo 15–16.30. Tilaisuuden jälkeen voit jäädä nauttimaan hankkeen päätösmaljan ja verkostoitumaan osallistujien ja tilaisuuden järjestäjien kanssa.

Lämpimästi tervetuloa julkistustilaisuuteen oppimaan ja keskustelemaan donitsitalouden soveltamisesta paikallistasolle!

Donitsitalouden työkalupakki on työstetty JYU.Wisdomin, Sitran, Jyväskylän kaupungin ja Pirkanmaan liiton yhteisessä Suomen donitsitaloushankkeessa. Hanke päättyy työkalupakin julkistuksen myötä. Tutustu hankkeeseen täältä: https://www.donitsitalous.fi/suomen-donitsitaloushanke/