Terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnan teemakokonaisuuden EDIH-valmistelu etenee hyvällä vauhdilla. Palvelumuotoilun avulla on tunnistettu keskeisiä digi-innovaatioiden palvelutarpeita, ja palvelukatalogin raamit alkavat hahmottua.

Ennen juhannusta järjestimme ensimmäisen työpajan EDIH-toiminnasta yrityksille. Mukana oli sekä mahdollisia innovaatiopalveluita hyödyntäviä ja digitaalisia valmiuksiaan kehittäviä asiakasyrityksiä sekä digi-innovaatiopalveluita tuottavia toimijoita. Yrityksiltä saatu palaute valmistelutyöstä on rohkaisevaa, ja EDIH-toiminnalle terveyden, liikunnan ja hyvinvoinnin teemassa on alueella selkeää tilausta.

Tällä hetkellä valmistelussa käydään roolituksia läpi yhdessä palveluntuottajaverkoston kanssa. Tarkoituksena on luoda mahdollisimman toimiva ja palvelujen kannalta optimaalinen roolitus ydintoimijoille. Lisäksi EDIH-toiminnalle luodaan vahvaa valtakunnallista asemaa valittujen kumppanialueiden kanssa.

Työ- ja elinkeinoministeriö koordinoi EDIH-hakua Suomessa. Elokuun alussa vastasimme aiekyselyyn, jossa kartoitettiin EDIH-valmistelujen tilanteita, aiheita ja toimijakenttää. Varsinainen kansallinen haku toteutetaan loppuvuodesta, jonka jälkeen työ- ja elinkeinoministeriön valitsemat hankkeet osallistuvat Euroopan komission hakuprosessiin. EDIH-toiminnan on tarkoitus käynnistyä vuonna 2021, EU:n uuden rahoituskauden Digitaalinen Eurooppa -ohjelman budjetin varmistuttua.

EDIH-valmistelu etenee siis päämäärätietoisesti Keski-Suomessa. Tavoitteet ovat korkealla, sillä tavoittelemme yhteiskunnallista vaikuttavuutta innovaatiotoimintaan sekä haluamme luoda kansainvälisesti merkittävän uuden referenssin alueemme huippuosaamiselle!

 

Lisätietoja:

EDIH-hankkeen valmistelijat

Jyväskylän kaupungin EU-asiantuntija Iiris Asunmaa,
iiris.asunmaa@jyvaskyla.fi, 050 472 4253

BusinessJyväskylän digihemmo Mika Kataikko,
mika.kataikko@jyvaskyla.fi, 050 526 8622