Millaisia hyvinvoinnin hankkeita Keski-Suomessa on käynnissä ja mitä hyvää miljoonalla eurolla on saatu aikaan?

Keski-Suomen liitto suuntasi järjestöille kesällä 2022 rahoitushaun otsikolla ”Hyvä vointi ja turvallisuus”. KEHO-verkoston ja Keski-Suomen liiton foorumissa 14.9.2023 rahoituksen saaneet hankkeet ja järjestöt esittäytyivät, kertoivat tuloksistaan ja kutsuivat mukaan edistämään hyvää vointia koko maakunnassa.

Foorumissa pääsi tutustumaan hankkeiden standeille. Sen lisäksi oli keskustelua elämän solmukohdista, osallisuudesta ja oppimisesta sekä hyvän voinnin edistämisestä kulttuurin ja liikunnan keinoin.

Hankkeet ovat: Yhteisöllisyydestä hyvinvointia, Puhutaan elämästä, OPAS, Tukea ja turvaa, TOVIKS, Verkko-IKIS, Kaksoisuran mallimaakunta, Nuoret keskelle hyvää, LuontoHyväKS, Liikunnalliset työyhteisöt, Kulttuurituulahduksia, ja Kilpaurheilun kehityshanke. Rahoituksen saaneista hankkeista Taiteellinen pakopelielämys ei osallistunut foorumiin.

Keski-Suomen liiton kehittämispäällikkö Kari Pirinen oli iloinen monipuolisesti hyvää vointia edistävistä hankkeista. ”Miljoonan euron rahoitus on mennyt aivan oikeisiin kohteisiin”, hän totesi.

 

 

 

 

Kolme henkilöä seisoo Ruusupuiston aulassa ja yksi henkilö haastattelee heitä.